29 Kasım 2012 Perşembe

Erkek Karakter Çizimi Vol 1



Eveet... Nerde kalmıştık. Erkek karakterlerin çiziminde.Dişi karakterlere göre erkek karakterlerin çizimi biraz daha komplike görünebilir ilk başta, çünkü erkeklerde kas grupları daha belirgin ve çoktur.(Tabi karakterler Spartacus dizindeki gibi 24 saat çıplak gezmiyorsa bu pek problem olmaz ama) Daha önce dişi karakterlerin çiziminde bahsettiğim blok içinde çizme yöntemi aynen ve adım adım erkek karakterlerin çiziminde de geçerlidir, tabi küçük farklarla.

Erkek karakterleri çizerken dikkat etmemiz gereken konu, vücut hatlarını daha keskin ve belirgin çizmek. Kıvrımların yerine diktorgen ve kareye yakın formlar kullanmak daha yerinde olur. Bir de bütün kasları çok belirgin biçimde hemen her erkek karaktere uygulamak gibi bir zorunluluk yok, çünkü tüm erkekler body building salonlarında saatler harcamıyor.

Hemen aşağıda, erkek vücudunun bloklar içinde çizimini görebilirsiniz.



Aşama aşama anlatmak gerekirse:


Karın boşluğu olarak bir daire ekleyin.
Belaltı çizimini ekleyin.
Kafa ve boynu çizin.
Göğüs kafesini temsilen silindirimsi
bir daire ekleyin.























Yan taraflara omuz dairelerini ve bisepsleri çizin.
Üst kol ve bacakları ekleyin.






Yan tarafta gördüğünüz, bisepslerin ve üst kolun nasıl çizileceğine dair bir detay. Biseps ve deltoid denen kas gruplarını bu şekilde çiziyoruz. Erkek karakterlerde omuz, kol ve biseps bu şekilde birleştiriliyor.














Taslaktan insana muhteşem dönüşüm. 
Alt kol, alt bacak, el ve ayakları ekliyoruz.
Omuzları birleştirip göğüs kaslarını da
yerleştiriyoruz. Taslağımız hazır. Afiyet
olsun.



Gördüğünüz gibi, pekte zor değil. Dğer bölüm bu kadar kolay olmayacak tabi. (nihahaha) Herkese iyi çizimler, görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Pardon, bişey sorabilir miyim?