4 Aralık 2012 Salı

Erkek Karakter Çizimi Vol 3





Bayan karakterlerle ilgili tüm detaylar bittiğine göre, şimdi de erkek karakterleri tamamlayalım. Daha önce de söylediğim gibi erkek karakterlerde kas gruplarını çalışmak dişilere göre biraz daha zor, çünkü kas grupları daha komplike. Aşağıda da görebileceğiniz gibi daha karmaşık bir yapıyla karşı karşıyasınız.






Bunlar erkek vücudundaki kas gruplarının detaylı çizimleri. Bu haliyle biraz karmaşık görünüyor, bu yüzden bu kasların dışarıdan görünüşünü inceleseniz biraz daha kolay gözünüzde canlandırabilirsiniz.


 Kasların görünüşlerini iyice anlamak için, gerçek resimlerle karşılaştırırsanız daha kolay olur. şimdi de gölgelendirme nasıl görünüyor ona bakalım:



Bir de erkeklerdeki kilo-boy farklılıklarına göz atalım:


 Burada dikkat edilecek tek nokta: Erkeklerde kilo alma olayı kalçadan değil göbekten gerçekleşir.


Şimdi de biraz vücut tiplerine bakalım. Vücut tipleri kadınlar kadar çeşitli olmasa da yine de önemli. aşağıda kas oranlarına ve yapılarına göre dört farklı tip görüyoruz.


Gördüğünüz gibi burada dört farklı vücut tipi var. Açıklarsak:

-Birinci tip biraz efemine duran, çok ince ve kasları belirgin olmayan bir tip, bu tip genellikle çocuksu, efemine, zarif ve bir erkeği veya zayıf ve aksiyona fazla karışmayan bir karakteri temsil eder.

-İkinci tip yine zarif, ama biraz daha güçlü yapıdaki bir erkek tipidir, genellikle bishounen ler bu tipte olurlar.Ergenler veya genç yetişkinlerin genel tipidir. Aksiyona karışırlar ama fiziksel güçlerinden çok diğer özelliklerini ön plana çıkartırlar. Örnek: Ulqiorra Cifer.

-Üçüncü tip daha güçlü, aksiyona bol bol karışan, genç veya biraz olgun yaşlarda, daha erkeksi hatlara ve maskulen bir yapıya sahip bir karakteri temsil eder. Örnek: Kyouraku Shunsui.

-Son tip ise, tam anlamıyla süper kahraman veya "wrath" dediğimiz tiptir, en az resimdeki kadar veya daha abartılı kaslara sahiptir. (Animelerde ve mangalarda genelde bu tipler süper kahramandan çok "wrath" olarak karşımıza çıkıyorlar) Bu tip aksiyonu hayat tarzı olarak belirlemiş, maskulenliği en üst seviyede, genelde vahşi tasfir edilen tiplerdir. Örnek: Kenpachi Zaraki

Aşağıdaki resimde, dört tipin proporsiyonlarıyla ve çizimleriyle ilgili bir tablo göreceksiniz(omuz genişlikleri abartılıdır, sadece boyları dikkate almanızı tavsite ederim):

birinci tip, 7 kafa boyunda, ikinci tip, 7 buçuk-8 kafa boyunda, üçüncü tip 8-8 buçuk kafa boyunda, son tip 9 kafa boyunda


Benden bu kadar.(kıçıma yapışan sandalyenin cerrahi müdaheleyle alınması lazım, malum) Gelecek bölümlerde artık detaylara başlıyoruz. umarım işinize yaramıştır. Herkese kolay gelsin. Size iyi çizimler, bana geçmiş olsun ^^

1 yorum:

  1. harika ötesisin :D çok sağol acaba ben bugün itibariyle bu işe gönül vereceğim bana yardım edebilirmisin
    https://www.facebook.com/AsK.Yellow.Candy?ref=tn_tnmn

    YanıtlaSil

Pardon, bişey sorabilir miyim?