3 Aralık 2012 Pazartesi

Cosplay Malzemeleri için Online Alışveriş Önerileri

Her ne kadar bir şekilde yaratıcılığını konuşturup kostümleri sıfırdan yaratmak daha eğlenceli görünse de, her zaman yeterli olmuyor. (Hele de benim gibi üşengeç ve de beceriksiz bir insansanız) Genelde bir heves başlanan kostüm yaratma çabaları illallah ettirdiğinde, bazı sitelerden ufak tefek "yardımlar" almak gerekebiliyor, veya uğraşmaya zamanı olmayanlar bir fiyat-kalite karşılaştırması yapmak suretiyle internetten alışveriş üzerine yönelebiliyor. Bir de kostüm yapılsa dahi gerekli ayakkabı veya aksesuarları bulamamaktan doğan sıkıntıyı gidermek için online alışveriş iyi bir alternatif.

Online alışveriş gittikçe yaygınlaşmakta, tabi beraberinde getirdiği önyargılarla beraber. Birçok insan için gözüyle görmediği birşeyi almak hala bir tabu, ve tabi güvenlik. Eğer internetten alışveriş yapmak ya da yapmamak arasında kararsızsanız şu noktalara dikkat etmek şartıyla gönül rahatlığıyla alışveriş edin derim ben.

- SSL sertifikası olmayan sitelerden asla alışveriş yapmayın.

- Sitedeki her ürün inanılmaz ucuzsa boşuna sevinmeyin, kesin bi .bnelik vardır.

- Aklınızdaki sorular için siteyle iletişime geçin, gerekirse bıktırana kadar sorun her detayı. Birşey satmadan önce canla başla uğraşırlar ama sattıktan sonra aynı kişileri ara ki bulasın.

- Satın aldıktan sonra sipariş durdurmak, parayı geri almak, iade vs. şeyler cidden eziyettir. Az önce de dediğim gibi online alışverişte olay genellikle satana kadardır, alana kadar onlar sizin peşinizde koşar, aldıktan sonra siz. Gaza gelip birden almak yerine iki hatta üç kez isteyip istemediğinizi düşünün.

- Satış sistemiyle ilgili FAQ kısmını üşenmeden okuyun.

- Shipping yani kargo süresine dikkatlice bakın. Garanti olması açısından, en kötü ihtimalle bir ay önceden yola çıkacak şekilde ayarlayın, ki bu süreyi olabildiğince uzatın.

- Sitelerin facebook sayfasından ve google dan siteden daha önce alışveriş yapmış olanların deneyimlerini araştırın. Genelde pozitif görüşler fake oluyor, negatif olanları bi okuyun.

- İngilizceniz iyi değilse daha iyi bilen bir arkadaşınızdan yardım isteyin.

Ben de uzun zamandır ara ara takip ettiğim cosplay ıvır zıvırları satan sitelerle ilgili ufak bir karşılaştırma yaziim bari dedim. Umarım işinize yarar birşeyler bulursunuz ^^ (bugünlerde de böyle bi sevgi kelebeği modundayım hadi hayırlısı. Yakında peace peace diye ortalara çıkmaya da başlarım ben)

-HELLO COSPLAY-


Lensten maskeye, silahtan kılıca, hatta kigurumi pijamaları ve Victorian dönem elbiselerine aklınıza gelen her türlü film, oyun ve tabii ki anime cosplay malzemelerini bulabileceğiniz, cidden yararlı bir site. Kostümleri detaylı inceleme seçeneği sunmamışlar. Fiyatlar gayet uygun, kargo tesliminde çok fazla problem yaşatmayan nadir firmalardan birisi, ama kalite konusunda beklentiniz yüksek olmasın. Ödeme konusunda da firma çok fazla seçenek sunmuş. Sitenin orijini Çin. Kostümler illa ki paket halinde satılmıyor, yani içinden size gereken parçayı da alabiliyorsunuz, bu da sitenin başka bir artısı.


-COSPLAYFU-


Sadece cosplay kostümleri değil, birçok aksesuar ve lolita elbiseleri de bulabileceğiniz bir site. Gelen kostümlerle çekilen resmini yollayanlara indirim yapıldığı için birçük müşterinin kostümüyle çekilmiş fotoğrafını inceleyebilir, kostümler hakkında az çok fikir sahibi olabilirsiniz, ayrıca sitede kostüme yakın çekim yapan video görüntüleri falan da var. Aksesuar seçenekleri bana biraz kısıtlı geldi, ama kostümlerin kalitesinde bir problem yok. Hong Kong orijinli site, kredi kartı ve paypal kabul ediyor, kargo süresi en az 30 gün. Fiyatlar ortalama, çok düşük veya yüksek değil. Gözüme çarpan bir problem, kostümler resimde görünen tüm parçaları içermiyor, veya full pack dediği halde bazı aksesuarlar fiyata dahil değil. İndirimi ve kampanyası bol bir site, şu anda da noel kampanyasında, şu sayfadaki seçtiğiniz ürünleri kargo ücretini paypal ile ödediğiniz takdirde bedavaya gönderiyorlarmış.(kostüm bedava, sadece kargo ücretini ödüyorsunuz. Tabi ürünlerin çoğu sayfaya eklendiği anda birileri aldığından takipte kalmak lazım.)


-MOONCOSTUMES-




Aslında parti ve halloween kostümleri, üzerine bir site ama cosplay arşivi de gayet geniş ve kaliteli. Sitede her türlü kostümü, aksesuarı, ayrıca özel makyaj ürünlerini de bulabilirsiniz. Sitenin orijini Amerika. Kostümler genel olarak eksiksiz. Fiyatlar diğer sitelere göre biraz yüksek, ama hem güvenilirlik, hem de kalite bakımından hakkını veriyor. Kredi kartı ve paypal kabul ediyor. Sitede kendi kostümünüzü yaratma ve sipariş etme seçeneğiniz de var.




-FM-ANIME-




Özellikle aksesuar konusunda farklı seçenekler sunan sitede fiyatlar, alternatiflerine göre biraz daha uygun. Kostüm ve aksesuarları çok fazla değil. Perukları tavsiye ediliyor, kostümlerinse parçalarının eksik gelme problemi olabiliyormuş. Firmanın orijini Hong Kong. Geç gelme problemi yüzünden siparişini çok önceden verseniz iyi edersiniz, çünkü kostümlerin birkaç ayda bir geldiği de oluyormuş.








- COSPLAYMAGIC-



Bir Hong Kong sitesi daha. Fiyatları diğer Hong Kong orijinli sitelerle aynı. Seçenekleri bayağı geniş, zaten cosplay kostümünden başka birşey satmıyorlar. Kostümlerin parçaları genellikle gerçeğe uygun, ama aksesuar satmıyorlar, sadece kostüm ve peruk bulabiliyorsunuz. Kargo süresi dediği kadar kısa değil, inanıp gaza gelirseniz gözünüz yollarda kalır. İndirim veya kampanya yapan bir site değil, fiyatlar genelde sabit. Satın alacağınız kostümün materyali ve detaylı resimleri var, ama özellikle deri görünümlü kostümler o kadar kaliteli gelmeyebilir (zaten resimler genelde gerçek üründen çok daha yüksek kaliteli oluyor)





(İki dakika gülme molası) Sitede çok az kostümün ve karakterin cosplay anında fotoğrafı var, resimler cansız manken üzerine giydirilmiş falan da, o kadar popüler birçok karakterin bile resmi yokken tesadüfen 7inci espada Zommari Leroux'nun resmine rastladım.  Koptum desem yeridir, zavallı çocuğa kostümünü giydirecek başka kaarakter mi bulamadınız ey sitenin art niyetli art direktörleri xD

... ve yüzündeki derin acıyla işveren ne derse yapan
eleman. Ulqi yapsaydınız ya bunu lan.
Tipsizlikten müebbete mahkum yedinci espada
























-QQ COSPLAY-

Çin orijinli güzel bir site. Karakter arşivi iyi, hemen hemen tüm gerekli malzemeleri de eklemişler. Site kostümler için farklı seçenekler sunuyor, bir karakter için gerekli herşeyi bir paket(silah, ayakkabı, kostüm, aksesuarlar vs.), sadece kostümü ise ikinci bir paket halinde satıyorlar. Parçaları tek tek alma şansınız da var.  Satın alma ile ilgili işlemleri gayet detaylı açıklamışlar. Birde ufak tefek merchandise lar falan çok ucuz, göz atmanızı tavsiye ederim. Müşterilerin cosplay fotoğraflarını da eklemişler, özel sipariş üzerine istediğiniz karakterin resmiyle beraber iletişime geçip yaptırabiliyorsunuz.


Tabi, bu sitelerin yanında online alışveriş denince akla gelen Ebay'ı atlamak olmaz (ebay arkamdan ağlar sonra) Güzel ürünler sunan, fiyatları uygun ve  yüksek rating li bazı ebay kullanıcıları ve store ları:

Anime Plaza
havenhenry
miccosplay
otakufuel (ziyaret etmenizi tavsiye ederim, sırf cosplay değil birçok ilginç şey bulabilirsiniz)
lpl2011 (peruklar çok ucuz, güzel de)
cosplaybiz (güzel kılıçlar var)

Şimdilik hatırladıklarım bu kadar. İleride hatırladıkça listeyi uzatır güncellerim. (tabi siz de tavsiye edebilirsiniz) Yazmak değil de şu fotoğraf bulma dalgası bitirdi beni. Herkese iyi cosplay'ler, iyi alışverişler.( Kazıklamaya çalışan olursa napıcağınızı biliyorsunuz ^^ )





1 yorum:

  1. Merhaba Japon bir arkadasim da kendi sitesinde cosplay urunleri, anime urunleri satiyor. Sitesi Turkce ayrica:)
    ilgisi olanlar icin link:

    Resmi internet sayfasi: https://modatokyo.com/
    Facebook adresi: https://www.facebook.com/modatokyo2013

    YanıtlaSil

Pardon, bişey sorabilir miyim?